Güneşli bir gün olsun ya da olmasın, kendi ürettiğiniz enerjiyi solar aküler sayesinde kullanabilirsiniz.
Solar akü sistemi, daha sonra kullanmak üzere fazla güneş enerjisini depolar. Solar akü, bir PV (Güneş Paneli) sisteminin ürettiği enerjinin kullanımını genişletir ve güneş olmadığında ve paneller enerji üretmediğinde bile ücretsiz, sürdürülebilir güç sağlar.
Bu nedenle, solar aküler ile şebekeden çok az veya hiç elektrik yokken, daha sonra şebekeden pahalı elektrik satın almak zorunda kalmazsınız. Artan öz tüketim nedeniyle elektrik maliyetleri önemli ölçüde azalır. Kullanılan elektriği kWh başına daha az ödersiniz.
Solar Akü (Jel Akü) Faydası Nedir?
Depolama imkanı olmayan fotovoltaik (Güneş Paneli) sistemler, hemen kullanılmak üzere elektrik üretir. Bu nadiren etkilidir, çünkü güneş enerjisi çoğunlukla çoğu hanenin enerji talebinin düşük olduğu gün içinde üretilir. Ancak akşam saatlerinde elektrik talebi önemli ölçüde artar. Solar akü ile gün içinde üretilen fazla güneş enerjisi, gerçekten ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir.
Alışkanlıklarınızı değiştirmek zorunda kalmadan:
- Elektrik faturalarınızı kalıcı olarak azaltın
- Sürdürülebilir bir geleceğe kişisel olarak katkıda bulunmak
- PV sisteminizin enerjisinin öz tüketimini optimize edin
- Şebeke elektriğinden bağımsızlığınızı ilan edin.
Solar Sistemlerde Hangi Tür Aküler Kullanılmalıdır?
Konut kullanımı için elektrik depolama sistemleri, kurşun asit, kurşun jel veya lityum iyon akülerden kurulabilmektedir. Kurşun asitli aküler, diğer kullanım alanlarının yanı sıra geçmişte daha çok araba aküsü olarak kullanılmıştır. Önemli avantajları göz önüne alındığında, lityum iyon piller, kurşun asitli pillere göre giderek daha fazla kabul görmektedir. Son yıllarda fotovoltaikte standart olarak görülmeye başlandı.
- Kullanım Ömrü: Jel akülerin beklenen kullanım ömrü yaklaşık 8-10 yıl iken, kurşun aküler için maksimum süre 2 ile 3 yıl arasındadır.
- Güvenlik: Kurşun aküler, gaz çıkardıkları için havalandırılan bir odaya yerleştirilmelidir. Jel akülerde bu gerekli değildir.
- Deşarj derinliği: Jel aküler depolanan gücü % 100’üne kadar boşalır. Bununla birlikte, kurşun asitli aküler yalnızca % 50’ye kadar boşaltılabilir, çünkü daha derin deşarj genel ömürlerini azaltır.
- Sistem verimliliği: Jel akülerin sistem verimliliği % 90’ı aşabilir, Kurşun akülerde yaklaşık olarak %70 mümkündür. Kurşunlu akülü fotovoltaik sistemler bu nedenle daha büyük olmakta ve gereksiz ekstra maliyetlere yol açmaktadır.
- Tavsiyemiz: Jel akülerden oluşan bir fotovoltaik elektrik depolama sistemi seçin.
En uygun Solar Enerji Akü Hangisi?
Jel, sulu veya kuru aküler arasında karar verildikten sonra, başka kriterler hangi akü sistemini satın alacağınıza karar vermenize yardımcı olabilir:
- Depolama kapasitesi
Depolama sisteminin boyutu veya kapasitesi, mesken tüketim talebini karşılamaya uygun olmalıdır. Prensip olarak, depolama sistemi bir eve bütün gece güneş enerjisi sağlayacak kadar büyük olmalıdır. Yılda yaklaşık 4.500 kilovat saat (kWh) tüketen ortalama dört kişilik bir ev için genellikle 4 ila 8 kWh pil kapasitesi yeterlidir. Kötü hesaplanmış bir pil sistemi genellikle gereksiz ekstra maliyetlere neden olur. Depolama sistemi çok küçükse, ihtiyaçları karşılamak için yeterli enerji depolanamaz. Şebekeden ek güç satın alınması gerekli hale gelir. Öte yandan, depolama sistemi çok büyükse, gereksiz güç kalıcı olarak depolanarak pilin hizmet ömrünü kısaltır ve size herhangi bir maliyet tasarrufu sağlamaz. - Deşarj derinliği (DoD)
Deşarj derinliği, depolanan enerjinin gerçekte yüzde kaçının cihazdan çekilebileceği anlamına gelir. Hasarı önlemek için, pil sistemlerinin çoğunun artık şarja ihtiyacı vardır. Deşarj derinliği için piyasa normu, kurşun piller için% 50 arasında ve JEl aküler için% 100’e kadardır. Bundesverband Solarwirtschaft e göre. V. (Alman Güneş Enerjisi Endüstrisi Federal Birliği), bir pil sistemi asla belirtilen deşarj derinliğinin altına boşaltılmamalıdır, çünkü bu pilin ömrünü kısaltır. - Bireysel elektrik gereksinimleri
Doğru solar akü gücünü hesaplamak için, evinizin elektrik talebini olabildiğince doğru bir şekilde belirlemenizi öneririz. Son bir yıldaki yıllık elektrik tüketiminize bakabilir veya bir uzmandan bir tahmin alabilirsiniz. Kullanım yerleri, ısı pompaları ve diğer elektrik tüketicileri ile talepleri açısından oldukça bireysel hale geldiğinden, bireysel bir konfigürasyon çok önemlidir. Modüler akü sistemleri, kapasitenizi yıllar içinde genişletme fırsatı vererek sisteminizin ömrünü uzatmanıza yardımcı olabilir. - Sistemin verimliliği
Depolama işlemi sırasında dönüşüm kayıpları meydana gelir; yani enerjinin bir kısmı ısıya dönüştürülür. Toplam verimlilik, sistemde depolanan enerjinin yüzde kaçının fiilen kullanılabileceğini gösterir. % 70 ile% 95 arasında dalgalanmalar piyasa normudur. Tavsiyemiz: Toplam verimliliği% 90’ın üzerinde olan bir depolama sistemi seçin.Akü verimliliği ve toplam verimliliğin farklı hesaplamalar olduğunu unutmayın. Toplam verimlilik sadece akü değil aynı zamanda tüm depolama sistemine, yani çatınızdakü güneş panelerinden evinizdeki prizlerinize kadar. Dönüşüm kayıpları nedeniyle, toplam verimlilik genellikle akünün kendi verimliliğinden daha düşüktür ve çoğu satıcı tarafından açıklanmamaktadır. Solar aküler inverterin DC tarafına bağlanır. Bu, DC’den AC’ye ilk dönüşümün atlandığı anlamına gelir, güneş enerjisi doğrudan aküye akabilir ve yalnızca çok küçük dönüşüm kayıpları meydana gelir. Akım, yalnızca ev ağına beslendiğinde dönüştürülür. Solar Jeneratörümüz sayesinde % 99,2 akü verimliliği ve % 93 toplam verimlilik elde eder. Bu mükemmel verimliliğe, birbiriyle mükemmel şekilde eşleşen sistem bileşenleri de yardımcı olur. - Kullanım Ömrü
Depolama sistemlerinin beklenen ömrü, modele ve üreticiye bağlı olarak 5 ila 15 yıl arasında değişir. Solar dolap ömrü yaklaşık 10 yıldır. 5 yıl boyunca akü modülünün kapasitesinin en az% 80’ini garanti eder. Tavsiyemiz: 5 yıl garantili bir güneş enerjisi depolama sistemi seçin.
Solar Aküler Nasıl Çalışır?
Depolama sistemlerinin amacı açıktır: İhtiyaç duyduğunuzda, genellikle akşamları ve geceleri güneş enerjisini kullanılabilir hale getirirler. Bunun arkasındaki ilke şudur: Fotovoltaik bir sistemde üretilen enerji başlangıçta kendi kendine tüketim için kullanılır. Bu, buzdolabı veya diğer ev aletleri gibi aktif elektrik tüketicilerinin hemen güneş enerjisi ile beslendiği anlamına gelir. Bununla birlikte, gerekenden daha fazla enerji mevcut olduğunda, fazla enerji akülere akar ve böylece onu şarj eder. Akü yüklenmediğinde güç şebekeye akar (akıllı şarj stratejisine bakın) ve evden talep gelmediğinde. Gün içindeki talep, üretilen güneş enerjisi miktarından daha yüksekse, depolanan enerji de kullanılabilir – akünün tamamen veya kısmen dolu olmasına bakılmaksızın. Yalnızca akü tamamen boşaldığında, şebekeden güç çekilecektir. Böylelikle bir fotovoltaik sistemin ürettiği güç ile enerji ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılamanız mümkündür.
Solar Aküleri Mevcut Güneş Paneli Sistemime Nasıl Bağlayabilirim?
Piyasada bulunan çoğu solar akü sistemi, daha fazla uzatılmadan mevcut bir fotovoltaik sisteme entegre edilemez. İnverter değişimi gibi teknik değişiklikler veya ek çalışma genellikle gereklidir. Pek çok akü sisteminin ağırlığı ve bazı durumlarda devasa boyutları, kurulabilecekleri yeri sınırlandırarak çok fazla çalışma yapılmasını sağlar. Genellikle birkaç kurucu en az bir gün meşgul tutulur. Solar Dolap ise basit bir Tak ve Çalıştır kurulumu için tasarlandı. Hafifliği ve kompakt boyutları, tek kişilik bir montajı mümkün kılar. Akü sistemi, eviricinin DC tarafına kurulur ve doğrudan PV modüllerinden gelen doğru akımı depolar. Alternatif akıma dönüştürme, yalnızca evinizin elektrik şebekesine güç verildiğinde gerçekleşir. Bu, dönüşüm kayıplarını azaltır ve tüm sistem için% 93’lük bir toplam verimlilik sağlar. Ek olarak, Solar Dolap tüm yaygın fotovoltaik invertörler ile uyumludur ve bu nedenle kolayca yenilenebilir. Tavsiyemiz: Güvenli tarafta kalın ve fotovoltaik depolama sisteminizin yalnızca sertifikalı bir uzman tarafından kurulmasını sağlayın.
Solar Jel Akü ile Enerji Depolamak Mantıklı mı?
Solar Jel Akü, kWh başına maliyeti düşürür, yeni bir fotovoltaik sistem satın alırken bir solar aküye yapılan yatırım her zaman değerlidir. Güneş enerjinizin büyük bir bölümünü kendiniz kullanmanızı sağlar, böylece bir şebekeden satın alınan elektrik miktarını önemli ölçüde azaltır. Bir depolama sisteminin güçlendirilmesi, elektriğin fiyatının besleme gelirinden daha yüksek olduğu – ulusal şebekeye besleme gücünün artık ekonomik anlam ifade etmediği bir pazarda faydalıdır. Güneş enerjisinin öz tüketimi için ekstra ücret alan sistem operatörleri, güneş sistemlerini bir solar akü ile genişletmelidir. Tavsiyemiz: Lütfen bir solar akü seçerken gelecekteki gelişmeleri dikkate alın. Yakın gelecekte yasal sınır koşullarının değişeceği veya güneş sisteminizin başka bir nedenle daha düşük bir kar sağlayacağı önceden öngörülebilirse, önceden plan yapmalı ve akü depolama sistemini doğrudan kurmalısınız.
Güneş Enerjisi Depolama Sistemi için Fiyatlar Nedir?
Dünya çapında depolama sistemi pazarında çok sayıda üretici vardır. Bir solar akü fiyatı, diğer şeylerin yanı sıra, depolama sistemlerinin kapasitesine ve hangi bileşenlerin kurulu olduğuna bağlıdır. Elektrik fiyatları açısından farklı ülkeler arasında ve tesisatçılar arasında da büyük farklılıklar vardır. Fiyattaki büyük dalgalanmalar nedeniyle, depolama sistemlerinin teknik verilerini veya özelliklerini incelemenizi ve sizin için en önemli olanı belirlemenizi tavsiye ederiz.
Kendi Ürettiğiniz Enerjiyi, Solar Dolap ile Akülü Depolama Sisteminiz Sayesinde Kullanabilirsiniz
Bir solar akü depolama sistemi ile gerçekten ihtiyaç duyduğunuzda sisteminizden gelen güneş enerjisini kullanabilir ve elektrik faturalarınızı kalıcı olarak düşürebilirsiniz. Gelişmiş teknoloji, uzun hizmet ömrü ve son zamanlarda düşen fiyatlar, güneş enerjisi depolama sistemlerini hem yeni hem de mevcut güneş sistemleri için değerli bir yatırım haline getiriyor. Yukarıda bahsettiğimiz konular veya Solar Dolar ile Solar jeneratör depolama sistemimiz hakkında her türlü sorunuzda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.